vrijdag 22 oktober 2010

Televisie kijken 2.0

Ik heb sinds kort een televisie die connectie heeft met internet. Klinkt wat mij betreft heel goed en dat zou het ook zijn als Samsung het niet zo'n gesloten systeem zou maken. De toegang tot internet kan alleen via de (beperkt beschikbare) apps van Samsung zelf. Ja, daarmee kan je inloggen op je Facebook, Hyves en Twitter accounts, maar blijkt al snel dat televisie niet het middel is om je sociale contacten te onderhouden. In iedergeval niet op deze manier. Al was het alleen maar omdat het twitteren met een afstandsbediening een crime is.

Positieve uitzondering is de YouTube app. Hiermee kan je dus via je televisie YouTube filmpjes bekijken en 'favorieten' zodat je ze snel kan terugvinden (handig voor de kinderen!). Een absolute aanrader zijn de TED Talks die in zeer goed kwaliteit lekker vanaf de bank bekeken kunnen worden. Geeft toch meer rust dan kijken vanaf een laptop waarbij ik altijd het gevoel heb dat ik tegelijkertijd iets anders moet doen.

Dat de ontwikkelingen snel gaan, zie je hieronder. De Belgische omroep VRT publiceerde onlangs deze video met hun kijk op tablets als een verrijking voor een avondje tv kijken. Ziet er veelbelovend uit!